Den här saltbakadelaxen är underbart god. Lägg på laxbiten med skinnsidan ner mot saltet. Vi brukar oftast äta saltbakadlax med kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant med hjortronsås är inte så dum den heller
det måste väl vara det allra vanligaste laxreceptet. Men vad gör man inte när dottern efterlyser ett nytt inlägg på bloggen och det här bara låg och vilade
Lägg laxen i formen med skinnsidan ner mot saltet. * 4 portionsbitar lax med skinn à ca 150 g * grovt salt SÅS * 2 dl laktosfri lättcrème fraiche * 1 dl laktosfri matlagningsgrädde (15%) * 1 fiskbuljongtärning * 1/2 - 1 citron * salt * 1/2 skuren dill eller gräslök ( mitt val ) Gör så här. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C. 4 portionsbitar lax med skinn
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
"Ännu mer lax. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.