Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar
Vi brukar oftast äta saltbakad lax med kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant med hjortronsås är inte så dum den heller
Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Krydda med salt och peppar. Sänk värmen till medelhög. Koka upp buljongen och mata sedan riset med den heta buljong varefter vätskan absorberas av riset
Smaka av med salt och peppar. "Kryssa" potatisarna med en vass kniv och pressa upp dem lite. Klicka i basilikaosten vid servering och garnera med gräslök
Detta recept kan man inte misslyckas med. Serveras varm, ljummen eller kall med lämpliga tillbehör. Lägg en rejäl bit laxfilé (ca 1 kg) på saltet, med skinnsidan uppåt
Saffransrisotto – krämig gräddig solgul milanesisk risotto kryddad med saffran. Risotton tillagas med fördel i en stor vid kastrull eller stor stekpanna med höga kanter
det måste väl vara det allra vanligaste laxreceptet. Men vad gör man inte när dottern efterlyser ett nytt inlägg på bloggen och det här bara låg och vilade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.