Jag fick önskemål av min mamma att jag skulle lägga recept på baugetterna jag gjorde i måndags. Vrid degen till baugetter och lägg på baugettplåt eller vanlig plåt
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Röran kan dessutom användas som fyllning i en baugette eller som pastasås. Älskar bakad potatis, kyckling och curry - därför är denna kombination perfekt för mig
Till lunch serverades en fantastisk ekologisk soppbuffé med två olika sorters soppa, Saltås nybakta bröd av olika slag och flera olika riktigt goda röror
Idag blev det Saltås ekologiska och det jäste faktiskt bättre än med special, vad kul. 50 gr jäst5 dl vatten1 dl olivolja2 tsk honung2 tsk sirap1 1/2 msk flingsalt2 dl durumvete10-11 dl ekologiskt vetemjöl (jag använde mig av Saltås ekologiska)Jäs 40 minuterSmöra och bröa två avlånga formar med vallmofrön
850 g vetemjöl (jag använde Saltås special). Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Kan serveras på såväll knäckebröd som rostad toast, baugette eller mjukt tunnbröd. Började med att sila ur vätskan ut tonfisken, blanda sedan tonfisk, creme fraiche och majonäs i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.