Ännu en variant på panerad och fylld lövbiff då vi fastnade för den med skinka så gjorde vi en annan variant denna gång med en annan sorts färskost och salami i och blev minst lika gott som förgående delikatess, vi hade svårt att avgöra vilken vi gillade bäst
Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Mat med brun sås blir just brun på bild och därmed inte så vackert att vila ögonen på
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Strimla salamin och dela ädelosten i små bitar. Vispa samman äggen med kaffegrädde, salt, peppar och pressad vitlök
Jag gillar inte att slänga mat och det undviker jag så långt det går, antingen så gör vi matlådor till frysen eller så ser vi till att använda resterna
Servera lövbiffarna med teriyakisåsen och bakad eller pressad potatis. Nu blir det väderprat igen, men det går inte att låta bli… en helt otrolig dag sol, sol sol och blå himmel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.