Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Knådar du för hand är det lättast att röra runt med en slev eftersom degen är ganska kladdig. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö på valfri garnering
Henrik har önskat sig ett nybakt bröd med mycket brödkryddor och fänkål – här är det. 1/2 tsk fänkål. Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20-30 minuter på 225 ° C. 1/2 tsk fänkål
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Gjorda från grunden dvs med egen mald färs. Servera med smör och salt. 1 stor kastrull med vatten. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1⁄2 timme i rumstemperatur. 1 stor kastrull med vatten
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
forma till en stor, avlång och jämntjock rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. man tömmer kokhett vatten på mjöl och frön som då sväller och suger åt sig fukt som sedan håller brödet saftigt i flera dygn
Det blir så saftigt och mjukt. Äppelbröd med egenodlad paprika och persilja. Äppelbröd med kanel. Rör ut jästen med vattnet, jag tar oftast kallt vatten och låter degen jäsa ett par timmar
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Pensla bröden med vatten och strö över. Täck över med bakduk och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.