- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor. 2 tsk brödkryddor. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet
Pensla brödetmed uppvispat ägg och strö på valfri garnering. Knådar du för hand är det lättast att röra runt med en slev eftersom degen är ganska kladdig
forma till en stor, avlång och jämntjock rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Att hembakat matbröd ofta känns torrt och trist redan efter en dag är tråkigt, men det finns en bot till det
Äppelbrödmed egenodlad paprika och persilja. Ett fantastiskt gott och lättbakat äppelbröd. Rör ut jästen med vattnet, jag tar oftast kallt vatten och låter degen jäsa ett par timmar
Brödmed zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Pensla brödenmed vatten och strö över. Täck över med bakduk och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter under bakduk. Grädda bröden 15-20 minuter (eller ca 25 minuter för baguetter), tills de får fin färg
En helt underbar limpa med saftigt, mjukt innehåll och härlig skorpa. Fördelar med att skålla bröd. Det här är ett brödrecept som du bör spara i din favorit-samling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.