Dessa ska testas på helgens glöggmys med vänner och kollegor. Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Godaste fyllningen enligt min smak är helt klart med mandelmassa, helt galen i denna fyllning och bara den gör ju att hela bullen blir så mycket saftigare
Istället för att göra traditionella saffransbullar (eller lussebullar ) så testade jag idag att göra saffransbullar som vanliga bullar med mandelmassa och tillsatte då även saffran i degen
Lyft upp degen och vänd den upp och ned med rullen upptill. blandat med. Värm mjölken tillsammans med saffran till 37 grader. Pensla nu bullarna medan de är varma med 1 uppvispat ägg blandat med 1 nypa salt och 1 tsk vatten
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rörsockret. Koka upp socker och vatten till en sockerlag och pensla de nygräddade bullarna med lagen medan de fortfarande ligger i formen
Blanda en större del av mjölet med bakpulvret i en separat bunke. Mortla saffranet med en tsk socker. Gör saffranskusar av hälften och bullar samt saffransklipp som fylls med mandelmassa, smör (+ lite vatten) och grovsmulade pepparkakor
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Mandelmassefyllning. Garnera lussekatterna med russin och mandelmassebullar med pärlsocker och mandelspån
Garnera lussekatterna med russin och mandelmassebullar med pärlsocker och mandelspån. Vaniljbullarna är gott att garnera med lite florsockerglasyr inför serveringen
Detta gäller även fyllda saffransbullar, de är redan så saftiga av fyllningen så de penslas innan. och en massa andra frågor så nu tänkte jag att det var dags att berätta hur jag gör…Detta är ett basrecept med inga krusiduller…men det blir sååå saftiga och goda lussekatter
Bullarna blev väldigt goda, kanske mina godaste saffransbullar hittills. Efter att i många år bakar traditionella lussekatter med russin, kom jag och maken fram till att ingen av oss egentligen tycker om russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.