Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott
De är saftiga, har en härlig smak av saffran och är fyllda med vit choklad. Dessa är mina absoluta favoritbullar till jul och de är i mitt tycke mycket godare än vanliga traditionella lussebullar
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt. 1Annas saftiga lussebullar50 g jäst 5 dl mjölk 3 % 150 g smör 250 g kvarg 2 dl strösocker 1 g saffran [2 förp] 1 tsk salt 16 dl vetemjöl, ev lite mer russin. 1Pensling1 ägg 1 msk mjölkAnnas saftiga lussebullar
Det här är de absolut mest saftigasaffransbullar jag någonsin bakat. Istället för att göra traditionella saffransbullar (eller lussebullar ) så testade jag idag att göra saffransbullar som vanliga bullar med mandelmassa och tillsatte då även saffran i degen
Jättesaftiga och goda. Först ut har vi de otroligt goda saffransbullarna jag gjorde till helgen. Senare tenderar att blir långt senare när det gäller mig
I år blev det inga traditionella lussekatter utansaffransbullar med vanilj. 1 påse snabbjäst) 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kesella/kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 15-17 dl vetemjölFyllning 200 g smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsockerGör så här. 250 g kesella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.