Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna. Smält margarinet, häll i mjölken/grädden. Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte. Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem
Låt smöret bli rumsvarmt och blanda sedan ihop det med kanel och socker. I det här receptet har jag ändrat lite och resultatet blev otroligt saftiga bullar
Saftiga, fluffiga bullar med en söt och god fyllning, trots att de inte innehåller något strösocker. Det blir ju dock inte alltid som man tänkt sig och tiden sprang iväg i takt med att andra sysslor bockades av från listan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.