När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
Dela i två delar, forma till limpor och lägg i brödformar. Majas limpor25 g jäst5 dl vatten½ dl olivolja2 tsk salt5 dl dinkelsikt6 ½ dl rågsiktRör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader)
Du kan göra ett snitt på limporna med en mycket vass kniv eller behålla dem som de är. Du kan antingen göra 2 limpor eller en stor långpanna av degen. 2 limpor eller 1 långpanna. Häll sedan ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord och dela den i 2 delar om du vill göra limpor. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 2 limpor eller 1 långpanna
Annars låter man den stå i formen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.