Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakornamed florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Det bästa var att jag fick provsmaka, tillsammans med en stor kopp kaffe, de blev godkända. Jo, vi ska ha ett helt gäster, på ärtsoppa och punch på lördag, och då måste man ju ha pannkakor till efterrätt
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Till dem hade jag en blåbär och chiasylt. Stek små pannkakor i en stekpanna med lite kokosolja i. I morse blev det bland annat en lite nyttigare variant av amerikanska pannkakor och de blev riktigt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.