Ett gäng muffins går snabbt att röra ihop och med banan i smeten håller dom sig saftiga länge. Dessa har jag också kryddat med lite kanel, det förhöjer verkligen smaken
Gärna tillsammans med en klick vispad grädde. I en kakform (gärna med löstagbara kanter), häll i kryddor, smör och sötning samt det tunt skivade äpplet
Strö rikligt med socker och kanel över kakorna. Strösocker och Kanel till topping. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker). Förbered plåten med pappersformar (ca 12 st). Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, känn med fingret på kakans topp innan du tar ut plåten. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker)
Jag vågar nog säga att den saftiga morotskakan ligger chokladen hack i häl. Jag fattade liksom aldrig grejen med att välja grönsaker framför choklad i fikasammanhang
Som jag visade tidigare så mumsade vi äppelmuffins framför TV. Man skulle rulla äppelbitarna i kanel och farinsocker innan man stack ner dom i smeten så det gick ju precis lika bra medkanel och ingefära
Strö över resten av kanelen och toppa med pärlsocker. Och vetskapen om att få njuta av underverket tillsammans med vanlijsås eller vaniljglass gör hela väntan värd
Idag blev det äppelmuffinsmedkanel och mandelmassa som blev jättegoda och saftiga. Mycket sol och massvis med äpplen att skörda vilket vi försöker ta vara på och baka så mycket som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.