Här kommer ursprungsrecept med mina justeringar av kryddor. Saftiga och svagt söta muffins. Riv morot och mixa sedan tillsammans med bananen till en slät smet
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Gärna tillsammans med en klick vispad grädde. I en kakform (gärna med löstagbara kanter), häll i kryddor, smör och sötning samt det tunt skivade äpplet
Jag vågar nog säga att den saftiga morotskakan ligger chokladen hack i häl. Jag fattade liksom aldrig grejen med att välja grönsaker framför choklad i fikasammanhang
Hurra för extra städ- och jobbtid (för även det här med städningen har blivit uppskjuten). Ett av de bakverk jag nu har hunnit experimentera fram är dessa fantastiskt goda (om jag får skryta) och saftigabananmuffins
kanel. Sätt ugnen på 200°. Mosa bananerna. Vispa sirap, farin och ägg. Rör i olja och yoghurt. Blanda de 2 mjölsorterna, bakpulver och kryddor i en skål, rör ner det i smeten
Strö över resten av kanelen och toppa med pärlsocker. Och vetskapen om att få njuta av underverket tillsammans med vanlijsås eller vaniljglass gör hela väntan värd
Fyllda till tre fjärdedelar ungefärSom vanligt när man bakar med banan så blev de saftiga och goda. Eftersom vi hade bruna bananer så gjorde jag bananmuffins som jag kryddade medkanel
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.