Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Jag hade i lite kesella och det gjorde nog en hel del för saftigheten. Jag väljer hellre en god och saftig färsbiff framför hela biffar och stora köttstycken
Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka medkesella i degen och fylla med bregott
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Ordet semla kommer från det latinska ordet "simila" som betyder "det finaste mjölet". Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Jag skar ut en triangel på varje semla. Internet svämmar över med varianter av semlor och jag känner mig vansinnigt otrendig som varken har testat semlelwrappen eller semlesmoothien
Blanda en större del av mjölet med bakpulvret i en separat bunke. Mortla saffranet med en tsk socker. Gör saffranskusar av hälften och bullar samt saffransklipp som fylls med mandelmassa, smör (+ lite vatten) och grovsmulade pepparkakor
Saftiga semlor som är väldigt enkla att göra och så mycket godare än de köpta. Florsocker Saftiga semlor som är väldigt enkla att göra och så mycket godare än de köpta
Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och börja arbeta till en deg. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.