Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixatlitei lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Smält smör eller margarin och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Ha kryddorna i smeten, tillsätt därefter växelvismjöl/havregryn/bikarbonat och det smälta fettet
Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdigai mataffären och det är också ett väldigtpålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
Fem dagar resulterade i två. Jamen den här såsen var ju bara för tokgod. Två väldigt sköna dagar på ett fritids med personal som gillarsitt jobb - vilket också smittar av sig på barnen
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
Det här är minversion av en fantastisktgod äppelkaka vifick på ett favoritställei Zermatt. Att sitta där med utsikt över Matterhorn och en kopp cappuccino efter morgonens första åk bidrogtillstämningen och säkert intrycket av kakan
Den här är inte bara gudomligtgod och saftig utan en fröjd för ögat. SAFTIG ÄPPELKAKA. Min mamma får massor av riktigtgoda äpple från farmors trädgård och även om dem inte är jättestora och perfekta i formen har dessa äpple utsökt smak och sötma
Det blirfantastisktsaftiga lussebullar som inte är så snygga men alltid gör stor succé. (Tror det är dags att baka de här luciabullarnaigen – måste försöka ta nya bättre bilder på de här godingarna
Jag har några riktigafavoriter när det kommer till julrecept som jag gärna bakar minst en gång inför varje jul - och denna saftiga saffranskaka är just en sådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.