Här kommer receptet på min citronmelisssaft♥. Sila saften och häll upp i flaska/flaskor. Späd ut saften om den är för stark, man kan även ha den till drinkar♥
Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med
1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Blanda all bärvätska i en kastrull och blanda med socker. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
För ev fastare sylt kan du reda med potatismjöl utrört med lite vatten. Tillsätt 2 kg strösocker i saften och rör tills sockret löser sig. Bären läggs i en gryta och kokas upp med 500 g strösocker
Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon
Varje vecka jobbar vi med inspiration kopplat till några kampanjevaror. citronmeliss. Förra veckan var det saft, varpå vi visade upp lite olika sätt att använda den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.