Avsluta med att vända ner citronskalet ochchokladknapparna. Dekorera varje kaka med pärlsocker. Arbeta samman smör, salt, saffran ochmandelmassa i matberedare
Avsluta med att vända ner citronskalet ochchokladknapparna. Dekorera varje kaka med pärlsocker. Arbeta samman smör, salt, saffran ochmandelmassa i matberedare
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vitchoklad. Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Pensla bullarna med uppvispad ägg och strö på pärlsocker och eventuellt mandelspån. Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter
Lägg ut dem i formar eller på bakplåtspapperPensla med uppvispat ägg och toppa medmandelspån. Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår
En mandel/chokladbotten fylls medvitchokladoch mangomusse och dekoreras efter behag. Eftersom det är påsk passar det bra medchokladägg eller liknande men vill man har en syrligare smak kan man använda hallon eller andra bär
Egentligen tycker jag bäst om biscotti medmandeloch saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant medmandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, ochmed ett kul täcke av cornflakes, mandelochvitchoklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde av valfritt slag
flagad mandel. Jag blev lite baksugen när vi ätit och ugnen fortfarande var varm så jag svängde ihop några muffins Ingredienser till 6-7 st stora muffins. 1 ägg 2 dl socker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 1/4 dl solrosolja 2 dl mjölk 100 vitchoklad 50 flagad mandel Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker Rör ner olja och mjölk , rör till en jämn smet Sätt ut stora muffinsformar på en muffinplåt eller vanlig plåt Fyll upp en tredjedel av formen med smet Lägg i lite hackad vitchoklad Fyll på med smet så att det täcker chokladen men ändå lämnar nån cm till kanten av formen Strö över flagad mandel Grädda i ca 20 min, täck över med folie om mandeln skulle bli bränd 6-7 st stora. 100 vitchoklad. 50 flagad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.