Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Efter förra helgens fikafrosseri tänkte jag ta det lite lugnt med adventsfikandet den här helgen. Istället bjuder jag på spännande julsmaker i form av en underbart god glöggsås
Smarriga färsbiffar med smak av schalottenlök och dijonsenap blev veckans första middag. Till biffarna serverade jag hemmagjord potatismos och en ny favoritsås – nämligen en glöggsås gjord på grädde, fond, soja, svartvinbärsgelé och glögg som blev så gott
Servera den varma kakan medglöggsås och kulor av vaniljglass. Vill man inte göra sin egen glöggsås så går det precis lika bra att ta den glögg man har hemma och gör på följande sätt
Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Det enda roliga var att tjejen som gjorde hålen först tog hål i det ena örat med hänget som jag valt ut, som för övrigt var det sista paret i just det utförandet, och när hon sen skulle ta hål i det andra örat så råkade hon skjuta iväg örhänget så jag var tvungen att välja ut ett nytt örhänge
Köttfärsbiffar fyllda med brieost serverade med en smakrik glöggsås, en fantastisk kombination. Ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och några kvistar med timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.