Här bjuder jag på en variant av saffransmuffins med mandel och russin. Nu när jag valt bort att äta vitt socker och vetemjöl så måste jag heltiden tänka kreativt för att få njuta av de goda saffrans bullarna
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner margarinet i bitar. De blev inte så vackra mina hallongrottor men jordgubbarna pyntar upp dem fint
Jag kommer också att signera mina kokböcker, nyutgivna Birgitta Höglunds bästa grilltips, Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Diabeteskokboken för män
På kalaset blir det bara hembakat och vi bjuder på kärleksmums, blåbärsmuffins, morfars bullar, hallongrottoroch kolakakor (eller försvinnande goda som de kallas i vår familj)
Man längtar och längtar. Dagens recept är just en sån klassiker, hallongrottor. Man längtar nästan ihjäl sig vissa gånger, särskilt vissa gånger i januari när det är sådär svart ute och smällkallt och tiden står stilla
Yngste önskade dock väldigt hett och med stort eftertryck Hallongrottor. Två fina familjer så sammantaget var vi sex vuxna och nio fikande barn samt en bebis
Hur som helst, vårt kylskåp är för tillfället välfyllt med grönsaker och eftersom jag var ledig från jobbet idag så kunde inte riktigt min ”hemmamatlagningsabstinens” stå emot
Trendiga eller ej men till dagens fika har jag bakat kolakakor ochhallongrottor. Kolakakorca 40 st 100 g smör1 dl socker1 msk sirap2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker Gör så härLägg alla ingredienser i en bunke ochblanda samman till en smidig degRulla ut degen till tre fingertjocka längder,nästan plåtlångaLägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem någotGrädda i 175 grader i mitten av ugnen i 12 minuterSkär längderna i bitar medan de är varmaLåt svalna på galler och plocka isär ca 40 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.