Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
arbeta ihop för hand eller med matberedare. Väldigt lätt att göra och gott. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ) med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk
et toppas den med en smaskig kolaglasyr och ytterligare lite pekannötter. En sockerkaka i grunden som är gjord på ljust muscovadosocker istället för vanligt socker för att få en liten kolaaktig smak samt med lite grovhackade pekannötter i också
Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker. Så det gör dom nu med. De mörka kakorna heter i kakboken Skurna Chokladkakor men när mamma och farmor bakade som så hette dom Pippikakor
Tryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsylt. Det här receptet kan man hitta på många ställen på nätet men jag delar med mig av det också
Kolakakormed kokos och ananas till vänster. Jag vill testa och visa att det går att göra sötsaker utan att använda vitt socker och vetemjöl och istället ersätta med lite bättre råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.