Mördeg120 g smör, rumstempererat 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]
1 Fyllning50
g smör, smält 0,5 g saffran [1 förp] 400 g mandelmassa 120 g smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 60 g äggula [4 st] 8 g vaniljsocker [1 msk] mandelsplitter
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamedmandelmassa och äpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Glutenfri saffranskakamed lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Någon hade namnsdag i går, och jag passade på att bjuda mina arbetskollegor på årets första saffranskaka
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.