saffranscouscous med grönkål och gröna russin med en apelsinvinägrette. Saffranscouscous med gröklål och gröna russin & apelsinvinägrette 4 port. Saffranscouscous med gröklål och gröna russin & apelsinvinägrette 4 port
Det slutade med en saffranscouscous med spenat, gröna bönor och bresaola. Saffranscouscous (1 port). På sätt och vis är det rätt synd att vi svenskar sparar ungefär 90 procent av vårt saffransutnyttjande till december månad
Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen
Saffranet som blev över använde jag till denna Couccouskaka. Även här gåt det bra att använda gurkmeja istället, även om smaken inte blir den samma [gurkmeja smakar ju inte saffran alls]
Saffranscouscous med harissa och stekta grönsaker. Saffranscouscous med harissa och stekta grönsaker. Nu när hösten närmar sig med stormsteg kan det vara trevligt med mat som ger en känsla av varmare breddgrader
Recept. Birgitta Strandh. sön, 2013-09-15 17. 36. 20min. (1). Mät upp couscous enligt paketets anvisningar, blanda i saffranet och häll på kokande vatten enligt anvisningarna
Tillsätt kassler,lök, skalade räkor, saffranscouscous, ruccolasallad och parmesanost. Koka upp vatten (enligt mängd på couscous förpackningen), salt, olja och kycklingfond
Och medan de förföriska dofterna spreds i köket hann jag minsann både dricka vin och fixa till saffranscouscous med mitt fina coupésaffran från Essencefabriken och röda linser
Kanderade nötter. Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop nötterna med sirap, socker, olja och salt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.