Saffransbullarmedkanel. Igår var det äntligen dags att baka lussekatter ochsaffransbullar. Stöt saffran i mortel med lite socker och blanda ner det i degvätskan
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår. Lös upp salt och socker och tillsätt sedan mjöl, lite i taget tills det blir en ganska lös deg
Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek och curry. ½ tsk kanel. Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar, de ska bara få fin yta
-) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.