Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Byt i så fall ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Kaka till påsk. Kanske åker denna mandel och kolakaka med i utfyktskorgen under någon av de kommande dagarna
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. kakan med 1 1/2 dl florsocker som rörs med 3/4 dl hallonsylt
Precis som hon gjorde i kakan hon mixade ihop under demonstrationen på Ekostore i vintras. Som till exempel en kakbotten bestående av nötter, mandlar, kokosflingor, dadlar, sirap och salt toppad med mixad frukt smaksatt med vanilj/kanel
Så är man inte helt övermätt så kan man gott äta en kvarts kaka helt själv. Men jag är inte ledsen över det, jag lagar goda desserter på helgerna och får dela med mig till er med alla goda recept
Använd handmixern för att skapa en fin smet. Något som jag tycker är riktigt gott och som jag inte vill vara utan är just saffranskaka, till fikat under advent
Vi startade med öppna förskolan, sen lunch på superstället Di Penco. Jag har tittat på ett par avsnitt av Sunes jul (bästa julkalendern ever) och börjat ta till det tunga artilleriet genom att ”bjuda in” Ernst i köket
Efterrätt blev den kladdigaste kladdkakanpå den här sidan året (ännu så länge i alla fall). Bäst blir nog kakan om den får stå kallt en liten stund så att den "sätter sig" lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.