Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Det är ocksåden dagen vi Finländare tänker tillbaka på alla de män och även kvinnor som stupade under kriget för sitt fosterland, det är den dagen vi Finländare, i motsättning till många andra land, med stolthet vill minnas och hedra de ännu få levande Veteraner som gav Finland dess frihet och självständighet
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Gör så här. Skär i snittar när kakan fortfarande är varm. Det påpekade iallafall gästen som ringde upp mig efteråt för att tacka för en trevlig bjudning
HONUNGS-OCH-CHILIMARINERAD FLÄSKFILÉ MED HALLON-OCH MELONSALLAD OCH HALLONDRESSING. Du kan också linda in köttet ordentligt i plastfolie och ugnsfolie och steka det färdigt i ugnen innan du steker på det i stekpannan
Gör så här. Bjuder du påden lär gästerna garanterat fylla tallriken mer än en gång. Dagen till ära serverar jag er ett riktigt bra recept på inkokt lax
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Mal kryddorna (ej lagerbladen) i en mortel för bästa smak. Häll på tomaterna, ris, kryddor. Koka på svag värme till riset är färdigt, rör runt då och då
Gör så här. Vill man söta den något kan man köra i en banan, men för mig behövdes inte det. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Följ i så fall anvisningarna på förpackningen. Bären lämpar sig också bra för torkning och infrysning. De är rika på pektin och kan därför, vid t ex syltkokning, användas tillsammans med andra frukter och bär som har ett lägre pektininnehåll
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.