Den här grytan var kanongod och väldigt enkel att laga. Till detta recept använde jag en linssort som heter 'Små linser', men de går att ersätta med gröna linser
Jag älskar visserligen att laga mat, men för tillfället är jag förkyld, och har feber, vilket innebär att jag har inte har speciellt mycket ork över till matlagning
Lägg ut fisken i en ungssäkerform och salta fisken. Vispa samman vetemjöl lagalätt och chilisåsen. Efter 15 minuter tar du ut formen och öser och rör lite i såsen
Blanda ihop och låt stå till precis innan servering. Till 4-6 personer. 1 burk stora räkor i lake200 gr kallrökt lax i bitar2 dl crémefrachie 1 msk tomatpuré 1 krm chiliflakes1 kruka hackad färsk dillLite citronpeppar
4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här finns så mycket kunnande om hur smaker kompletterar och förstärker varandra. Det här receptet är ur kapitlet om fisksås, och Förare Winbladh brukar förespråka fisksås som oväntad smakhöjare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.