Den svala gurksalladen med granatäpple och fetaost passar perfekt till. Gurksallad. Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen
Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Som på kinarestaurang, fast hemma. ) 4 port. 400 g strimlad kycklingfilé1 dl vetemjöl1 gul paprika, strimlad1 röd lök, strimlad1 tsk riven ingefära1 liten burk ananas i bitar
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsur kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.