1 stor
eller 2 små sötpotatisar går åt per person. Picka små hål i dem och slå in i folie. Lägg i en ugnsform, det blir gärna lite blött i botten. Baka i 225º tills de blir genommjuka, det tar minst en timme, om de inte är pyttesmå. Oftast tar det längre tid. Men den som väntar på nåt gott…..
Ugnsbakad sötpotatis är enenkel lättlagad rätt som verkligen får det att vattnas i munnen på mig. Till potatisarna gör jag enenkel röra med crème fraiche, fetaost och svartpeppar
Blanda sist i färsen och låt densen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Vispa äggvitorna medhälftenav sockret till ett hårt skum. Bred ut på plåt med bakplåtspapper. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Vänd morötterna (rivna), rödbetorna (rivna) och bananerna (skivade) i saften från en limefrukt och strö alltihop över såsen tillsammans med koriandern (hackad)
tänk boost deluxe med antioxidanter så har du beskrivningenav chagan. Alltid lika enkelt att ta meden påse på resa eller på mötena, blanda i kaffe/varmt vatten/chokladen när som helst
Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.