Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, såförra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Redan vid första sippen så visste vi att de var en bra chansning herr M gjort, ett friskt och fräscht vin med många bubblor - precis som vi vill ha det
Så är vardagen igång och det känns riktigt skönt faktiskt. Lägg köttbullarna vartefter du rullar dem på ett skärbräde som du sköljt med kallt vatten så fastnar de inte när de ska lyftas ner i pannan
Det ska serveras som en kall sås till laxen. flingsalt, svartpeppar. Ibland händer det dock att resultatet är tillfredställande som i det här fallet med laxen
oj så god den var. Pasta med kyckling & citron- och basilikasås. Det har verkligenvarit dåligt med onsdagspasta på länge, men idag tyckte jag att detvar på tiden
Dekorationerna är i marsipan på denna tårta också. Det är laktosfrivaniljcreme och hemgjord jordgubbskompott, spacklad med laktosfri grädde och sen täckt med marsipan
Hamburgerbröden var väldigt lätta att göra, och ett bra recept som kan göra tex panriche på också. Det blir grillat och tårta till våra gäster , jag blev så sugen på några hamburgare som Ernst gjorde i ett ut av programmen Sommar med Ernst
Fritt fram för egna tolkningar alltså. Men varför inte ta det ett steg till, göra de mer mättande, använda riktigt schyssta råvaror och lyxa till de lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.