Fläder och rabarber, såsomrigt och gott. Gör så här. Här samlar jag en del recept med fläder och rabarber, inget av dessa recept har jag själv testa ännu, men planen är att göra det nu i sommar
Min tanke var ju då att göra något liknande, men eftersomdet fanns så mycket yta att täcka på tårtan så var jag tvungen att skippa den idé och sätta grodan och blommorna utanför istället
istället för den vita chokladtopping med vanilj och kokos som var min ursprungstanke. och tanken var att det skulle vara piña colada cupcakes men vid närmre eftertanke kom jag på att en av mina gäster inte gillar vanilj och således inte vit choklad
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Med basen färskost och lite crème fraiche eller kanske en gnutta mjölk (för att göra oströran lite lättare att bre på) så har man en bra röra somkan smaksättas precis som man själv vill
Detkan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Lätt som en plätt och väldigt enkelt att göra- älskar såna recept. Enklare kan de nästan inte bli, ja om man inte bara blandar bären med grädde då men då tycker jag inte de räknas som mousse utan får nog då heta hallongrädde
OBS vi åt på små tallrikar idag sådetkan ge lite fel intryck till storleken på portionerna. )Några bilder för inspiration som ni kan klicka på för större bild
Att fylla kycklingfiléer är ett praktexempel på hur man kan variera en maträtt i det oändliga, hur man kan återanvända rester och hur man får nytta av sådana där halva paket som ibland tenderar att hopas i kylen
Skär i tårtbitar och servera som tillbehör till kötträtter med en god sås eller röra. Jag vet inte vad det beror på men detblir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn). 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.