Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar
Se till att borsta bort allt överflödigt mjöl först. Men dom blev fina ändå. Istället för att knåda fram en limpa så kavlar man ut degen, lägger på smör och viker in det i degen
Jag provar och provar, bakar och bakar, men hittar inte precis vad jag vill ha. Jag tänker på nyttiga grahamsbullar som är så torra och tråkiga som åt man en näve havre
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Advertisements. Antingen tillagar du steken i ugnen på 175 grader och använder en stektermometer eller så gör du som jag och kör den i ugnen på låg temperatur, runt 75-100 grader, i 5-7 timmar beroende på form och storlek
Vi har en hel del massa bilder att ta oss igenom och sortera bland, menså fort det är gjort så kan vi lova er att det blir några inlägg om årets sommarresa och alla godsaker den bjöd på
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Jag ligger o tänker på att jag vill ta ut granen som börjar se väldigt ledsen och hängig ut, (ungefär som min egen spegelbild just nu) Och jag vill ta bort tomten som bara står å ler å ser så ironiskt glad ut när jag går förbi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.