Ryska svartbrödet?
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl ljummet vatten
  • 7,5 del grovt rågmjöl
  • 1 dl surdegsgrund
  • Väl hemma efter jobbet tillsätts
  • 10 gram färsk jäst utrört i ½ dl ljummet vatten
  • 3 msk mörk brödsirap
  • 1 tsk hel kummin (var allt som fanns kvar i påsen)
  • 2 tsk hel anis
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1½ dl gramhamsmjöl+ 2½ dl vetemjöl (fick ersätta 4 dl lantvetemjöl)
  • ½ dl rapsolja (fick ersätta 50 gram smält smör)
  • 1 msk ättika (i stället för ½ dl, eftersom surdegsgrunden tillsatts)
  • 6 dl vetemjöl ( tillsätts så att degen blir "lagom" fast)
  • Allt körs i assistent ca 5 minuter Tillsätt 3 tsk salt och kör ytterligare 3 minuter Jäs i bunken 45 - 60 min
  • Upp på mjölat bakbord. En härlig konsistens på degen, mjuk och smidig!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.