Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Rustik köttgryta. Goddagens fredag. Känns som att jag nyss skrev att det var fredag. Denna veckan måste gått väldigt snabbt med andra ord, för ja, det är minsann fredag även idag
God morgon på er,. Här är det kallt, solen skiner och jag har en hel dags jobb framför mig. En bra start på dagen är viktig, och idag börjar jag dagen med en frukost med nybakat bröd – det är riktigt härligt
Vi bakar väldigt sällan men idag gjorde vi ett försök & oj oj oj så gott det blev. Ett teamwork av familjen Lind resulterade i 8 härliga portionsbröd & en limpa
Jag har varit lite kinkig med soppor som inte är mixade till så gott som total släthet. Fram till nu. Det blev en riktigt rustik minestronesoppa häromdagen med nästan bara stora bitar av grönsaker och annat gott som blev väldigt lyckad
Ni som följer mig här på bloggen vet att jag var i USA för någon vecka sedan. Där besökte jag bland annat New York som är en fantastisk matstad där det kryllar av fina bagerier, caféer och andra matställen
Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar. Använd en assistent om du har för degen ska arbetas 20 minuter sammanlagt
Gillar ni äppelkakor av det lite rustikare slaget. I så fall tycker jag att ni ska titta hitåt. Vi hade ett överflöd av äpplen i vår trädgård i höstas, och det gällde att försöka variera sig på äppelkakefronten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.