Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
En rustik köttgryta närmare bestämt. När det kommer till just köttgrytor så tycker jag väldigt mycket om den rustika sorten med stora matiga bitar och enkla ingredienser, och det är exakt vad denna grytan är
God morgon på er,. Här är det kallt, solen skiner och jag har en hel dags jobb framför mig. En bra start på dagen är viktig, och idag börjar jag dagen med en frukost med nybakat bröd – det är riktigt härligt
Påminner en aning om hummus men en betydligt mer rustik variant. Balila är en libanesisk aptitretare. Säljs överallt i Libanon, typsik street food som finns i varje hörn
En dag som denna behöver och längtar jag efter en varm och len vintersoppa på svenska rotfrukter. Denna soppa är enkel och går att variera på många sätt efter tycke och smak
Receptet på det här fina, rustika brödet kommer från Jim Lahey på Sullivan Street Bakery. Ni som följer mig här på bloggen vet att jag var i USA för någon vecka sedan
Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar. Använd en assistent om du har för degen ska arbetas 20 minuter sammanlagt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.