I går när jag var ledig bakade jag kanelbullar. Det är ju de godaste bullarna. En sak som jag hängt upp mig på sedan jag flyttade till Göteborg för tio år sedan att man kallar allt sött bakat av vetedeg för "bullar"
En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde
Brödbak är inte min starka sida. De blir aldrig så där fina och goda som jag vill ha dem. Å andra sidan har jag nog mindervärdeskomplex gentemot min mor som är suverän på att baka bröd, och min mormor var likadan så jag har lite att leva upp till (enligt mig själv) Detta recept är min mormors recept och det står verkligen ingenting förutom ingredienser, jäsning och gräddningstid så jag gick lite på känn
När jag ändå var igång snodde jag ihop en deg till rundstycken. Efter gårdagens frysstädning såg jag att det var torsk på matbröd,nu har jag laddat frysen med 24 rundstycken
Om du följer min blogg har du säkert lagt märke till att jag ytterst sällan bakar bröd utan har en förkärlek för frallor/rundstycken/portionsbröd eller vad man nu behagar att kalla dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.