Ersätt mjölet med potatismjöl. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Rulltårta120 g vetemjöl [2 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 8 g vaniljsocker 1 citron, zesten 165 g ägg [3 st] 130 g strösocker [1,5 dl] 35 g filmjölk [2 msk]. 1lemoncurd100 g citronsaft [2 stora citroner] 180 g strösocker [2 dl] 30 g äggula [2 st] 55 g ägg [1 st] 50 g osaltat smör
Stjälp upp rulltårtan på det. Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper. Lemoncurd. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör
Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemoncurd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.