Rödvinsky. häll lite olja i botten på en liten kastrull. fräs schalottenlök tillsammans med. vitlök,tomater,rotselleri,morot och finhackad chili med några kärnor ca 5-10 min så smakerna riktigt gifter sig
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t
De serverades med tryfflad rotselleripuré, äpplekaramell och syrliga äpplestavar. Rotselleripurén kan förberedas och värmas upp till servering, liksom äpplekaramellen
Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom
Häll av vattnet från potatisen och pressa ner den i rotselleripurén. Börja med purén. Skär bort skalet från rotsellerin och tärna den i centimeterstora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.