Rotselleripaj med rökt skinka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 13 dl siktat dinkelmjöl
  • 12 krm salt
  • 11 msk kallt vatten
  • 1 cirka 300 g rotselleri
  • 13 dl strimlad purjolök
  • 1 smör
  • 1200 g rökt skinka i bit
  • 12 dl grovriven lagrad ost
  • 13 ägg
  • 13 dl mjölk
  • 11 ⁄2 tsk salt
  • 11 krm nymald pepparArbeta ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen i cirka 1 timme. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter (eller flera mindre portionsformar). Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • 1 Skala och skär sellerin i tunna strimlor. Förväll i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Låt rinna av och kallna. Fräs purjolöken i smör och låt kallna. Tärna skinkan fint. Varva selleri, purjolök, skinka och ost i pajskalet.
  • 1 Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.