Skär falukorven i grova bitar. Bre senap på några av bitarna. Skala och skär löken i klyftor. Skala morötterna och potatisarna och skär dem i grova bitar
Men här är faktiskt hela menyn en total hängivenhet till det vegetariska, en nässelsoppa triumferar som förtalare till den mera tillbakadragna sparris pajen medan den stora "härföraren" rödbetan i rotsaksgrytan känner sig lite inklämd mellan två fronter och "ostbågen" rätar på ryggen i hopp om att nå ännu högre gastronomiska höjder
Korv & rotsaksgryta 4 port. God kväll alla bloggläsare, kul att ni tittar in. Idag har det varit en helt vanlig arbetsdag för min del, inga krussiduller
1. Skala och skär rotsakerna i lagom stora bitar och låt koka i 10 minuter. 2. Häll bort vattnet. 3. Fräs rotsaker och sojagrytbitar i olivolja tillsammans med hackad purjolök, sojasås, druvjuice, sojagrädde och kryddor några minuter
Att äta efter säsong är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det känns helt enkelt mest klimatsmart att låta huvuddelen av ens föda vara sådant som växer i närområdet
Skär morötterna, kålroten och palsternackan i tärningar. Skiva purjolöken. Koka rotsakerna mjuka i buljongen i en kastrull på svag värme i 15-20 minuter
Skölj köttet och skär det i bitar om c. a 3 x 3 cm. Bryn köttbitarna i en stekpanna eller stekgryta. Häll på vatten och låt koka sakta cirka 50 minuter tillsammans med salt, kryddpeppar och lagerblad
Ett raffinerat namn för något otroligt lättlagat och gott (det är helt enkelt en rotsaksgryta). Det bästa är att man kan variera ingredienserna allt efter plånbok, smak och hur många man är som skall äta
Fräs lök och purjolök i oljan i en gryta, på svag värme,ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt resten av rotsakerna, vitlök, vatten och buljongtärning
1, 5 kg nötbog 1 kålrot 4 morötter 1 selleri 4 palsternackor 2 röda lökar 1 öl, Porter 2 vitlöksklyftor Grönsaksbuljong Grädde Kalvfond Salt & peppar Dragon Soja Putsar och tärnar köttet och bryner på det i omgångar
Korv- och rotsaksgryta med smak av senap(4 portioner)150 gram palsternacka200 gram morot1 st gul lök1 msk rapsolja400 gram falukorv3 dl vatten1 dl creme fraiche1,5 msk kalvfond1 tsk senap1 msk hackad persiljamaizenamjöl + vatten till redningSkala palsternacka och morot, skär dem därefter i tärningar ca 1x1 cm stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.