Kör snabbt med en handmixer om rotmosen inte blir tillräckligt slät med potatisstöten. Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk
4 1 stor kålrot 2 morötter 6 medelstora potatisar 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten) salt 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn 1 1/2 msk smör eller margarin salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klicka i smöret och krydda med salt och peppar. 6 medelstora potatisar. 1 kg kålrötter 2 morötter 6 medelstora potatisar 1 l grönsaksbuljong salt och malen vitpeppar 1 tsk smör
Tillsätt sedan morötterna i bitar och fyll på med mer vatten om det behövs. Usch vilken god rotmos jag gjorde idag, måste absolut göra den flera gånger nu i höst när rotsakerna är såå billiga
Servera med en senap som du gillar och ett glas julmust. Detta sidfläsk är en mycket användbar del av grisen och något man kan ta sig för är att låta den stå 6 timmar i ugnen med lite kryddor som man gillar
Jag har varit sugen på rotmos i över en vecka nu så idag lagade jag det äntligen. Sockerärtorna stekte jag i lite olja tillsammans med pressad vitlök, salt och chiliflakes
Helstekt sidfläskmed apelsin och chili. Det billiga köttet från de stora djurfabrikerna, som vi i Sverige får köpa för en mycket billig penning, har inget gemensamt med det läckra fläsk jag stötte på under resan
Koka med köttet så blir det varmt och rotmoset får mer smak. Tillsätt kokspad mot slutet - ca en liter - och mosa med vätskan till den konsistens du vill ha det
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.