1 msk
worcestershiresås (originalet innehåller ansjovis men det finns en vegansk sort att köpa på nätet. Går annars att byta ut mot samma mängd HP-sås)
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Sedan smakade jag mig fram med mera vitt vin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Blanda iMAT och creme fraiche i en skål och smaksätt medsenapochtimjan. Älgfärsbiffarna gjorde jag enligt detta recept men ersatte oxfonden med viltfond och smaksatte med lite senap
Servera tillsammans med en sallad. Strimla kycklingen och skär svampen i bitar. Skala och strimla morötterna, skala och dela löken i mitten, skär sedan löken i tunna halvmånar
Smaka av medsenap, chutney, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris. Bryn köttet i resterande margarin, slå på vatten och viltfond, tillsätt senapoch chutney
Smaka av medsenap, chutney, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris. Bryn köttet i resterande margarin, slå på vatten och viltfond, tillsätt senapoch chutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.