Söndagslunchens förrätt blev en svensk klassiker med en enkel liten tvist, i form av en smakrik ost. AVsluta med att vända i räkor och rom samt smaka av med nymald svartpeppar och salt
Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. När såsen svalnat till ljummet rör du ned parmesanoch smetana/crème fraiche
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Ringla över vitlöksolja och toppa med riven parmesan, rivet citronskal, flingsalt & svartpeppar. Blanda ströbröd i grädde och låt vila medan löken förbereds
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesanoch getost
Strö över lite mer riven parmesan, och garnera gärna med färsk timjan. Hoppa då också över osten, och krydda i stället lite extra med något du tycker om
Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.