Blanda ihop medoströranoch rör därefter ned räkorna och laxen som delats i mindre bitar. Hetta hastigt upp på nytt och lägg i de urkramade gelatinbladen, som också får smälta i oströran under flitig vispning
Mumsigt värre med en rejäl driva Västerbottenost på toppen. För ett vegetariskt alternativ kan du i stället för bacon slanta ned en vegokorv - alternativt bara hoppa över baconet och förstärka med mer av det andra
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), ochröran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesanoch en god kryddblandning
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesanoch getost
Pasta brukar de flesta gilla, wok-grönsaker kan man ha på lut i frysen, ochmed olika kryddor, smaker och wok-blandningar kan man variera sin vegetariska pastagratäng på alla möjliga sätt
Strö över lite mer riven parmesan, och garnera gärna med färsk timjan. Hoppa då också över osten, och krydda i stället lite extra med något du tycker om
Jag är inte lika nöjd med bilden, som dessvärre kanske till ochmed kan avskräcka någon. Nu blir det i alla fall rejäl husmanskost med lite italiensk twist
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Om du använder ugnsbakade tomater behöver du kanske inte så mycket för de är ganska smakrika i sig, men om du använder färska behövs lite krydda och kanske lite salt
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.