Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Funkar bäst att laga i en wok-panna. Skär kycklingen i små bitar som du sedan steker. När du stekt färdigt, häll i kokosmjölken, hacka sedan ner kycklingbuljongen
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Glasnudlar med broccoli och cashewnötter. Skär bort endast det yttersta på broccolins stam, skölj och skiva sedan hela broccolin mycket tunt hela vägen upp till buketterna så att dessa blir mycket små
I alla fall så både räckte det och blev över av denna örtstekta rostbiff. Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
De två sorterna kött var dovhjortsstek ochrostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiffmed balsamvinäger och vitlök i kryddningen. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
En lättlagad kycklingrätt med toner av jordnötter. Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigt fin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiffmed Kimchi och sesammarinerad gurka. Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.