gul lök skuren i grova klyftor. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i
Härlig rostbiff som passar perfekt till exempelvis potatisgratäng. Sätt i en termometer i mitten av köttet och ställ in i ugnen på 125 grader. När mätaren når 60 grader är det blodigt. Beräkna cirka 1 timme/kg men titta till mätaren då och då. 125 grader När mätaren når
I helgen när jag var hos svärföräldrarna bjöd svärmor på en riktigt god och enkel variant av marinerad rostbiffav älg, och jag tänkte nu dela vidare receptet med er
Saltade och pepprade den lilla rostbiffen som inte var större än en tvåportioners köttbit. Hade sedan tjocka skivor av ekologisk potatis från Västra Skedvi i Dalarna – nästan så man kan bli lite religiös
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º
Idag hade vi turen att kunna servera lite mangold till, direkt från farmors trädgårdsland. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
Rostbiff är en favorit som är lika god att serveras kall som varm. 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också). Eventuellt stektråd om köttbiten är ojämn i storleken 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.