Skala vitlök och pressa. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
När köttet nått den temperatur du vill ha, prova gärna att sticka i termometern på något mer ställe i köttbiten när du tar ut den för att kontrollera att det är ungefär samma temperatur (ibland kan det hända att man missat mitten av köttbiten med termometern och då kanske man behöver ställa in köttbiten en stund till i ugnen)
Blanda. Rostbiff ca. Tog upp den rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié så den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blandaalla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk pepparblandning
En enkel middag på färdigköpt Rostbiff med en currydoftande Dansk Remoulad. Dansk RemouladeMatlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Lägg rostbiffen i dubblaplastpåsar och häll över marinaden. Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
10 1 1/2 kg rostbiff 1 tsk salt 2 krm mellanmalen svartpeppar Marinad 1 dl kinesisk soja 1 1/2 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 3 hackade vitlöksklyftor 1 tsk mellanmalen svartpeppar 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano 1 burk cocktailkapris Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Rullarostbiffsskivorna och lägg i en form, gärna i den form som dom ska serveras ur. När vi var i Kalix och hälsade på hos vänner, ramlade jag över ett nytt recept
Blanda ihop smöret med pressad vitlök. Servera med lite vitlökssmör ovanpå och en sallad till. Stek rostbiffen 1 min på varje sida. 3 skivor rostbiff (ca 250 g sammanlagt)
SparrisMedan såsen sjuder och köttet vilar så blanchera sparrisen. Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Smula ner en köttbuljongtärning i en ugnssäker form och häll på3 dl vatten. När termometern visar 64 grader är köttet klart, ta ut köttet och linda in det i metallfolie. Låt köttet vila 10-15 minuter. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.