Vispa ut jästen med degspadet. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Precis innan man ska sätta in bullarna ska de penslas med uppvispat ägg och strös med vallmo- eller sesamfrö
klipp ett kryss med hjälp av en sax och pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på frön. Det här receptet kommer från barnens fröken, det är nog 20 år sedan nu
Att pensla med. De kallas för Skärets rosenbröd då det är uppkallat efter "Flickorna från Skäret". Pensla frallorna med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö
Pudra över lätt med vetemjöl och täck bunken med plastfolie. Tryck degbiten hårt mot bakbordet med mjölad handflata och gör samtidigt en cirkelrörelse med handen
Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.