Varva grönsaker med kyckling, lök (rostadoch stekt) ochpotatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Lägg potatisen på en plåt med lite olja, lägg på lökoch paprika och vänd allt ordentligt. När kotletterna är stekta ochpotatisen klar, lägg upp allt snyggt och servera med den halva citron skivad och smöret garnerat med en basilikakvist
Servera medpotatisenoch en god sås. Sen äter han såklart med god aptit av den slungade maten på spegelsås, som oftast ju sköter sig själv bättre än fiskpinnarna och moset
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Då benen började få färg tillsattes grovt hackad morot, grovt hackad lök, lätt krossad vitlökoch tomatpuré som fick fräsa med till även dessa hade fått ordentligt med färg
Skala och riv vitlökoch blanda med olja i en liten skål. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostadvitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Skala och klyfta lökenoch skala och skiva vitlöken. Blanda alltsammans med kycklingen på en ugnsplåt. Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.