Ett gott roseevin så här till ljumma sommarkvällar är Girasol (2250). Det är ett jättegottt rosevin med en härlig mörk rosa färg. Den har inslag av bland annat jordgubb, persika och blodspelsin.
8-10 grader
Den innehåller
3 g
socker per liter vilket ju är att föredra, så lite socker som möjligt alltså
Drack ett för oss nytt rosévin i kväll - Concannon Glen Ellen Reserve. Inte tokig alls. Lättdrucken. 70 kronor kostar den på Systembolaget vilket den är värd tycker vi
Idag blev det Girasole fylld med ricotta & spenat serverad med en lövbiff- & champinjonsås. 500 g färsk girasole med valfri fyllning (jag valde ricotta och spenat). 500 g färsk girasole med valfri fyllning (jag valde ricotta och spenat)
Man brukar ju använda vitvin eller rödvin i matlagning, men hur många har testat rosévin. Under en trevlig kväll i goda vänners lag drack vi rosévin till själva matlagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.