Sån enkel festmiddag, tilllaxen serverade vi kokt potatis, sallad, smör o bröd och en kall romsås. Till middag invigde Leif ny-grillen med att grilla färsk lax - så himla gott och fräscht
) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grilladlax inlindad i bacon till varmrätt. Tilllaxen åt vi en sallad och en supergod getoströra
Att grilla laxtillhör något av det godaste. Serverad med sallad och en röra av creme fraiche, philadelphiaost, citron och kryddor är det näst intill oslagbart
Romsås. Pressa saften ur de grillade citronerna över laxen. Putsa laxen och gnid in köttet med salt. Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen, ca 15 minuter, på indirekt värme
Laxfilé lagom till två personer. Romsås. Servera laxennygrillad med grönsaker och klyftpotatis. Ta upp laxen från marinaden och strö mortlad rosépeppar över laxen
Tillsammans med romsås, kokt potatis och en fräsch sallad blir det här nåt alldeles extra. Det bästa sättet att tillagalax en sån här dag är förstås att grilla den utomhus, gärna på träkol
Blanda samman purjolök, apelsinsaft, citronsaft, sirap, olivolja, rosépeppar och salt till såsen i en kastrull och sjud tills den reducerats till hälften
Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. grilladlax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.